STANOVANJA

Vsaka izmed štirih modernih vil je zasnovana v stihu dveh preprostih volumnov, ki vsak v svojem preseku tvorita razgiban in funkcionalno premišljen interier, namenjen vrhunskemu udobju.

Trnovske_vile_5

MODERNA VILA S ČISTIMI LINIJAMI IN ZELENIMI ATRIJI

V notranjosti objektov ljudje preživimo ogromno časa, zato je pomembno, da je temu prilagojena tudi izkušnja doživljanja bivalnega prostora. Oblikovanje sodobnih dvostanovanjskih vil z zelenimi atriji zaznamujejo zunanje površine enostavnih oblik in čistih linij.

Osrednja percepcija oziroma vodilo pri oblikovanju nadstandardnega objekta je bila ureditev sodobno zasnovanih notranjih prostorov, ki so nato smiselno povezani s površinami zunaj vile.

Snovanje soseske dvoetažnih vil je temeljilo na iskanju potrebne intime in dogajanja, ki ga potrebujemo v različnih delih dneva, v različnih letnih časih in nenazadnje v različnih življenjskih obdobjih.

Sodobno vodilo je bilo v celoti uporabljeno na projektu, pri snovanju idejnih tlorisov pa se je sekvenco prijetno razgibanih prostorov prilagajalo organiziranemu dnevnemu središču stanovanj in nočnemu delu stanovanja, ki zaradi svoje različne narave narekujeta različne stopnje zasebnosti. Prav omogočanje vidne povezave med prostori in zagotavljanje občutka zasebnosti je element dvostanovanjskih vil, ki se odraža v ustvarjanju povezovalnega in vitalnega bivalnega okolja v Trnovem.

Pri načrtovanju razporeditve prostorov in izbire notranje opreme so arhitekti veliko časa posvetili tudi življenjskim navadam sodobnega sveta, ki narekuje hiter ritem in raznolik vsakdan. Prav vsi prebivalci bodo našli potrebno intimo, vsakodnevni opravki pa bodo enostavnejši zaradi predvidevanja idealnih scenarijev, ki so jih arhitekti vnesli v dinamične tlorise.

POVEZOVANJE RITMA ŽIVLJENJA Z DINAMIČNIMI TLORISI

PRIJETNI ATRIJI, ČUDOVITE TERASE IN VELIKO SVETLOBE

Dvostanovanjske vile s svojo eleganco, minimalističnim videzom in čudovitimi atriji nizajo neskončne možnosti za užitke in bodo prepričale tudi najzahtevnejše.

Poleg atrija v pritlični etaži se v zgornjem nadstropju z izhodom iz spalnice nahaja tudi čudovita terasa.

Veliko svetlobe v dvostanovanjskih vilah zagotavljajo tudi velike steklene površine.